Likit ve SağlıkPremium Likit Markaları

Likitlerin Son Kullanma Tarihi Nedir?

Elektronik sigara likitlerinin son kullanma tarihi konusunda büyük bir anlaşmazlık yaşanıyor. Bazı e-sigara likit üreticileri likitlerinin son kullanım tarihlerini 2 sene olarak belirlerken bazı likit üreticileri ise likitlerine 1 sene kullanım tarihi belirliyorlar. Peki doğrusu nedir, likitlerin son kullanım tarihi ne olmalıdır?

Likitlerin son kullan tarihlerinin belirlemesini etkileyen en büyük faktör ise uygun üretim ve saklanma koşullarıdır. Bir çok bilinen Premium likit üreticisi hijyenik ortamlarda ve laboratuarlarda analizler yaptırarak likitlerini üretir ve mahzen gibi serin ve güneş görmeyen depolarda demlenmeye bırakırlar. Likit uygun olmayan bir ortamda üretilip uygun olmayan şartlarda muhafaza edilirse üzerinde yazan tarihe bile ulaşmadan, ekşi ve düşük aromalı bir hal alır. Dolayısıyla aldığınız likitin öncelikle iyi bir markanın üretimi olduğuna emin olursanız, garanti 1 senelik son kullanım tarihine sahip olursunuz.

Likit İçeriklerinin Raf Ömrü Nedir?

likit içerikleri vg, pg, nikotin, aroma, raf ömrü, son kullanma tarihi
E-Sigara Likit İçerikleri (VG+PG+Nic+Aroma)

Likitlerde 4 önemli bileşen var, VG+PG+Nic+Aroma. Likit içeriğinde kullanılan bu ürünlerin son kullanım tarihleri ise yine markadan markaya değişmekle birlikte aroma hariç diğer üç içerik 2 sene ve üzerinde son kullanım tarihine sahiptir. Örneğin aromalarda 12 ay ile 24 ay arası SKT mevcut, vg ve pg son kullanma tarihleri ise ortalama 2 ile 3 sene arasıdır. Nikotinin son kullanma tarihi ise 5 senedir.

Likit Nereden Alınır?

Orijinal ve güvenilir likit satın almak için premium likit sitesi ve elektronik sigara sitesinden satın alabilirsiniz.

https://elektroniksigarasitesi.net

https://premiumlikitsitesi.com/

Likitlerin son kullanma tarihi nedir?

likit son kullanma tarihi nedir, likitlerin raf ömrü nedir
Likit son kullanma tarihi nedir? Likitlerin raf ömrü nedir?

Likitlerde son kullanma tarihleri bu bilgiler ışında 18 aydır. Yapılan organoleptik araştırmalarında elektronik sigara likitlerinde 24. aydan sonra aroma kaybı, akışkanlık ve renk değişimleri gözlemlendi. Dolayısıyla elinizdeki likitleri üretim tarihinden sonra 18 ay içinde kullanmanız tavsiye edilir. Bu 18 ay tavsiyesi likit bozulduğu için değil aroma kaybı yaşayacağınız için önerilen tarihtir. Üzerinde tabiki 2 senelik tarih barındıran likitleri son kullanım tarihine kadar da kullanabilirsiniz.

Birinci yılını doldurmuş likit kullanılır mı?

Eğer uygun bir yerde ve güneş ışığına maruz kalmadıysa 6 ay daha kullanmanızda sakınca olmaz. İlk denemenizde eğer ekşime ve kötü bir tat almıyorsanız likit bozulma süreci başlamamıştır ve kullanmanıza engel değildir.

Evyap likitlerde son kullanma tarihi nedir?

Evyap likit son kullanma tarihi nedir?
Evyap likit son kullanma tarihi nedir?

Evde yaptığınız evyap likitlerin, bir Premium likit statüsünde olmadığını ve 18 ay yada 2 sene beklemtmemenizi tavsiye ederim. Evyap likitlerin son kullanma tarihi 1 senedir. Bu benim ve benim gibi onlarca elektronik sigara konusunda tecrübeli ve deneyimli kişilerin ortak görüşüdür.

Yerli likitlerin son kullanma tarihi nedir?

en iyi yerli likit, pala likit
Yerli likit markası, PALA Likit.

Yerli likit üreticileri, likitlerini Premium likit statüsünde gördüklerinden midir bilinmez 2 sene son kullanma tarihi belirleyenler oldukça fazla. Uygun ortam ve koşullarla üretim yaptığını birkaç fotoğrafla paylaşmaktan aciz olanlarla karşılaştıktan sonra yerli üretim evyap likitlerinin eğer kaliteli olduğuna emin iseniz SKT 1 sene olarak kabul görebilirsiniz. Türkiye’de bilinen gerçek nikotin değerlini kullanan 2 3 marka haricinde yerli likit markalarını kesinlikle tavsiye etmediğimizi de belirtmek isterim.

Likitlerin son kullanma tarihlerine nikotinin etkisi!

Likitlerde aroma ve nikotin dengesi, nikotin arttıkça aroma hissiyatı düşer.
Likitlerde aroma ve nikotin dengesi, nikotin arttıkça aroma hissiyatı düşer.

Nikotinsiz likitlerin nikotinli likitlere oranla daha uzun raf ömrüne sahip olma eğilimleri olduğu üreticiler tarafından da dile getirilen bir bilgidir. 3MG bir likit, 12mg bir likitten daha uzun raf ömrüne sahiptir. Eğer düşük nikotinli likitler kullanıyorsanız likitlerinizi daha uzun süre kullanabilirsiniz.

İthal likit üreticilerinin bazıları neden 1 sene, bazıları ise 2 sene son kullanım tarihi belirler?

Likitlerin üzerine yazan tarih; üreticilerin sorumluluk kabul edeceği süreyi gösterir. Üzerine 1 sene son kullanım tarihi belirleyen likit üreticisi 1 sene sonunda likiti hakkında herhangi bir sorumluluğu kabul etmez. Dolayısıyla üreticiler, ürettiği likitlerdeki sorumluluklarını azaltmak için 1 sene tarih basabiliyor. Avrupa birliği ülkelerinde ise(Amerika Hariç) Likitler üzerine 1 senelik son kullanma tarihi zorunluluğu var. Avrupa’da üretilen likitlerin üzerine 1 sene yazmasının sebebi budur.

Aşağıda isimleri yazılı likitleri gönül rahatlığı ile en az 18 ay kullanabilirsiniz.

Özet:

Aldığınız likiti eğer güvenli bir yerden temin ettiyseniz İthal Premium Likitler üretim tarihinden itibaren 18 ay içinde kullanmanızda bir sakınca yoktur.

Evde kendiniz yapıyorsanız yada yerli üretim bir likit markasını kullanıyorsanız üretim tarihinden itibaren 1 sene içinde kullanmanız tavsiye edilir.

Kaynaklar:
https://www.vaporfi.com/blog/does-e-liquid-expire/
https://veppocig.com/do-e-liquids-expire/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir